Somerolaiset ja kahvi

Kahvi on suomalaisille lähes pyhä asia ja samaa se on meille somerolaisille. Suomessa juodaan eniten kahvia maailmassa väkilukuun suhteutettuna eli noin 1100 kupillista kahvia per ihminen. Aika paljon kahvia! Se tekee melkein kymmenen kiloa henkeä kohden. Kahvi tuo meille lohtua, helpottaa surussa, auttaa tutustumaan vieraisiin ja kertoo vieraanvaraisuudestamme. Kahvi ei petä eikä jätä, kahvin voi juoda vaikka kylmänä jos ihan pakko on.

Mutta kahvi on oikeasti osa suurta kansainvälistä kauppaa ja maataloutta. Kupillinen kahvia ei oikeasti ole vain hetken helpotus vaan aikaamyöten suuri teko maailmanpolitiikassa. Siksi meille Myötätuulessa ja Hotelli-kahvila Ollassa on todella tärkeää mitä kahvia keitämme. Meille on tärkeää, että kahvi on reilua myös tuottajalle. Me haluamme, että kahvi tuo lohtua ja iloa myös niille jotka sen viljelevät eikä köyhdytä alueita joissa sitä viljellään. Siksi käytämme luomua, UTZ- sertifioitua kahvia – joka maistuukin hyvältä!

UTZ- sertifikaatti varmistaa luonnonvarojen säästämisen, työolosuhteiden parantamisen, työntekijöiden oikeudet ja mm lasten kouluttamisen. Toki me maksamme kahvistamme hieman enemmän kuin moni muu, mutta meille on tärkeää, että olemme mukana parantamassa maailmaa, emme köydyttämässä sitä. Maailma muuttuu, halusimme tai emme. Me haluamme olla mukana varmistamassa, että muuttumisen suunta on oikea, sekä luonnolle että ihmisille ystävällinen suunta.

TERVETULOA REILULLE KUPILLISELLE KAHVIA!