Nappikauppaa Somerolla

Napeilla on ollut suuri merkitys Someron historian kulkuun. Tänä vuonna juhlitaan kahtakin merkittävää nappi-tarinaa: uuden, upean Kulttuuri Gallerian pysyvänä näyttelynä avataan Aarikka näyttely ja Laukamo Oy viettää 70-vuotissyntymäpäväänsä. Kummankin yrityksen elämän alkuvaiheisiin liittyvät napit.

Aarikka Oy sai alkunsa kun Kaija Aarikka etsi sopivia nappeja  päättötyöhönsä eikä niitä löytänyt – ne tehtiin siis puusta itse. Opiskelutovereiden ihastus puunappeihin ja pyynnöt saada niitä itselleenkin edesauttoivat koko Aarikka Oyn syntyyn.

Laukamon alkuvaiheisiin taas liittyy Sandberg Oy ja sen muovinapit joita vieläkin löytyy monen ompelua harrastavan käsityöläisen aarrearkuista, itseni mukaan lukien!

Kahvila Olla on vasta taipaleensa alussa mutta todella ylpeä kotipaikastaan Somerosta! Siksi juhlistamme ensimmäistä kesäämme lanseeraamalla suussa sulavan bebe-leivoksen jonka päällä koreilee suklaa-nappi. Nappi-leivos on kunnianosoitus kaikille niille rohkeille ja ennakkoluulottomille Somerolaisille, jotka ovat vuosikymmenten ja –satojen aikana uskoneet itseensä ja kotipaikkaansa. Jotka ovat vastoinkäymisiä uhmaten laittaneet itsensä likoon ja yrittäneet Somerolla.

Someron syvä savi voi hyvinkin olla selityksenä sille, että juuri täältä on lähtöisin niin monta innovatiista yrittäjää, originellia taiteilijaa ja loistavaa tieteentekijää.  Me täällä kahvila Ollassa uskomme, ettei upeiden Somerolaisten aika ole mitenkään vielä ohi, vaan että tästä maasta kumpuaa hyvinkin vielä inspiraatioa tuleville ja nykyisille tekijöille, joilla on kaikki avaimet loistavaan tekemiseen ja historian luomiseen!

Loistavaa kesää kaikille ja tervetuloa nappileivoskahville!